Trije nasveti, kako izbrati pravi voziček

Pozdravljena bodoča mamica in očka!

Končno je prišel čas da izbereta voziček ki bo ravno pravi za vašo družino.

Ok, vsedeta se za računalnik in… poplava vozičkov! Po kratkem brskanju kaj kmalu ugotovita da voziček ni več osnovno sredstvo ki ga potrebujeta ob prihodu novega družniskega člana, temveč statusni simbol in konkreten del vašega družniskega proračuna.

Da bo izbira lažja smo pripravili TOP 3 nasvete katere moraš upoštevati da bo izbira res prava.

1. KOLESA

Najboljša kolesa so seveda napihljiva kolesa z zračnico. Problem pa nastane ko takšno zračnico predremo ali pa začne puščati zaradi obrabe. V tem primeru lahko poiščete uradnega zastopnika za blagovno znamko vozička ki ga uporabljate, ali pa povprašate pri prodajalcu, kjer ste voziček kupili. Dobava nadomestnih delov je ponavadi ista kot dobavni rok novega vozička. Torej, če boste pred nakupom čakali na voziček 8 tednov, predvidite da bodo za reklamacijo potrebovali približno isto časa. Druga rešitev je da zračnico poiščete sami. Zaradi malih “col” takšne zračnice prodaja redkokdo, zato se vam lahko zgodi da boste preklicali kar nekaj trgovin in še vedno ne boste dobili želene dimenzije.

Najboljša alternativa napihljivim kolesom pa so gel kolesa. Ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, odlično prenašajo udarce in so vzdržljiva. Torej poiščita voziček z gel kolesi in ne penasta kolesa, definitivno pa ne izberita vozička z kolesi iz trde plastike.

2. VZMETENJE

Vzmetenje vozička je zelo pomembno. Kako torej preveriti vzmetenje vozička? Vsak dober prodajalec otroških vozičkov se zaveda da je prikaz vzmetenja praznega vozička nekaj popolnoma drugega kot vzmetenje vozička ki je obremenjen z vsaj 6kg. Tudi vodljivost vozička je ob obremenitvi popolnoma drugačna kot pri praznem vozičku. Pomembno je da so vzmetena vsa štiri kolesa na vozičku. Ob ogledu vozička zahtevajta od prodajalca tudi možnost testiranja z obremenjenim vozičkom. Le tako bosta videla kakšen razpon vzmetenja bosta imela dejansko na vozičku. Verjetno bosta po prihodu novega družinskega člana le redko na sprehodu z praznim vozičkom?

3. ZRAČENJE

Ohranjanje optimalne temperature vozička je najbolj pomembna v vročih poletnih mesecih. Zato je ključnega pomena kroženje zraka skozi voziček. Predstavljaj si sebe na vroč dan ko se vsedeš v od sonca pregret avto. Ali odpreš samo eno okno ali odpreš vsa okna v vozilu da avto prezračiš? Verjetno se strinjata da kar vsa! Torej izberita voziček ki omogoča maksimalno kroženje zraka, ne le skozi mrežico na strehici globoke košare ampak tudi na straneh.

Ni pa pomembno samo zračenje skozi mrežice, pomemben je tudi zračen material. Tukaj bodita pozorna na eno zelo pomembno stvar. Voziček ki ima zračen material ne more biti vodoodporen, zato dobro preverita navedbe posameznih modelov vozičkov, saj se velkokrat zgodi da se ti dve trditvi znajdeta v istem stavku. Zračnost materiala lahko preverita tudi sama, tako da si material približata in močno pihneta skozi njega. Če začutita sapo tudi na drugi strani, potem ni razloga za skrb.

V zadnjih letih so v trendu temne barve kot sta siva in črna barva. V takšnih vozičkih so lahko v temperature v poletnih mesecih za kar nekaj stopinj višje kot v vozičkih svetlejših odtenkov zato bodita previdna da je voziček res maksimalno zračen.

Upamo da smo vam odločitev pri izbiri vozička vsaj za malo olajšali. Če pa ne želita izgubljati časa in želita vse to in še več, pa si obvezno preglejta ponudbo vozičkov Muuvo. Več informacij lahko dobita na spodnji povezavi Otroški vozički | VipDrive (muuvo.si) ali pa obiščita facebook (MUUVO Slovenija | Facebook) in instagram profil (muuvo_slo) za še več nasvetov in prednosti vozičkov Muuvo.