5 najbolj zgrešenih nakupov pred prihodom novorojenčka

Dragi bodoči starši! 

Ali se je tudi pri vas že začelo tako imenovano “gnezdenje”? V poplavi vseh izdelkov ki so na trgu in različnih mnenj drugih staršev lahko pride do velike negotovosti kaj zares potrebujemo za prihod novorojenčka. Dejstvo je da živimo v času kjer lahko le z klikom v spletni trgovini že naslednji dan pred vhodnimi vrati pričakamo naročen paket, ali pa se odpeljemo v najbližjo trgovino. Zato je resnično dobro premisliti kaj je nujno kupiti že pred prihodom novorojenčka in kaj so stvari za nakup katerih se lahko odločite po prihodu novorojenčka.

Pripravili smo seznam najbolj zgrešenih nakupov pred prihodom novorojenčka:

  1. KOŠ ZA PLENICE je lahko v kakšni akcijski ponudbi zelo ugoden. Morate pa imeti v mislih da so kasete z vrečkami zelo drage in neekološke. Bolje je pleničke sproti odnašati v smetnjak, če pa to ni mogoče pa si navaden koš postavite na balkon.
  2. STELIRIZATOR IN GRELNIK STEKLENIČK sta dve napravi ki večkrat obstojita v kakšnem kotu ali pospravljena v omari, razen če se mamica odloči da zaradi zdravstvenih razlogov ali lastne želje ne bo dojila, v tem primeru se bo ta nakup znašel na prioritetnem seznamu. Pred prihodom novorojenčka pa tega nakupa ne priporočamo, saj se lahko v primeru dojenja zgodi da teh naprav enostavno ne boste potrebovale.
  3. STEKLENIČKE ne boste potrebovale v primeru da boste otroka dojile, “za vsak slučaj” bo zadostovala ena sama steklenička.
  4. OBLAČILA V NAJMANJŠIH VELIKOSTIH boste potrebovali zelo kratek čas, kar pa ne pomeni da jih ni dobro imeti. Tukaj se boste morale res zadržati, če pa opazite kakšen kos garderobe za vašega bodočega družinskega člana katerim se enostavno ne morete upreti pa raje vzemite večjo konfekcijsko številko.
  5.  PLIŠASTE IGRAČKE bodo kaj kmalu po rojstvu vašega otroka oprema vsakega kotička v vašem stanovanju, saj je to eno izmed najpogostejših daril ki jih boste dobili od sorodnikov in prijateljev. Nakupu le teh se raje izognite, sploh pa tistih ki povrh vsega še veselo prepevajo, verjemite – vsi starši so vsaj enkrat izgubili “živce” ob glasnih igračah ki prepevajo eno in isto pesem.

Podeli seznam tudi svojim prijateljicam v veselem pričakovanju. Če pa je sindrom “gnezdenja” še vedno tukaj, pa so na tej povezavi vrhunski Otroški vozički | Muuvo . Garantirano to ne bo zgrešen nakup!